Международно Данъчно Облагане

Международно Данъчно Облагане

Услугите ни в областта на международното данъчно облагане обхващат редица въпроси с цел осигуряване на възможност за ползване на облекчения съгласно данъчните спогодби при трансгранични сделки и ситуации. Те включват:
  • Прилагане на спогодбите за избягване на двойното данъчно облагане: Ние предоставяме консултации и подкрепа във връзка с прилагане на спогодби за избягване на двойното данъчно облагане, помагайки Ви да се ориентирате в сложната законова среда на международното данъчно облагане.
  • Възстановяване на данък при източника: Нашите експерти могат да съдействат при изготвянето на документи за възстановяване на данък при източника, гарантирайки, че ще получите съответните данъчни кредити.
  • Структуриране на международни сделки: Предлагаме консултации относно структурирането на сделки с международен елемент с цел минимизиране на негативни данъчни ефекти. Нашите услуги включват оптимално структуриране на сделките, изготвяне на проекти на документи за сделката, както и спазване на приложимите регулаторни изисквания.
  • Инвестиции в България: За чуждестранни инвеститори предоставяме съдействие при избор на най-подходящата правна форма за извършване на дейността (напр. търговско дружество, клон и др.) и при структуриране и документално оформяне на отношенията между дружествата в групата, като гарантираме спазване на свързани с дейността и регулаторни изисквания. 
  • Данъчен статус на чужденци, работещи в страната и данъчни задължения на българи, работещи в чужбина: Предоставяме насоки за определяне на данъчен статут и данъчни задължения на чужденци, работещи в страната и на българи, работещи в чужбина. Нашите услуги включват на коя държава е местно лице служителят, режим на облагане и социално осигуряване, както и съдействие на работодателя при изпълнение на неговите задължения. При необходимост изготвяме и данъчни декларации за служители.

Нашите услуги в областта на международно данъчно облагане имат за цел да Ви съдействат при тълкуване на сложните аспекти на трансгранични сделки и облагане, за да гарантират законово съответствие и да минимизират риска от негативни данъчни последици. 

Свържете се с нашите професионалисти